Twitter response:

Speciale fruitdag

 

De speciale fruitdagen zijn stilaan een traditie in onze kleuterschool.

De kleuterjuffen kopen één keer per maand een mooie verzameling aan lekker fruit dat we in de klas samen kunnen opeten.  Een aantal lieve mama’s en oma’s (maar ook opa’s en papa’s zijn welkom hoor!) gaan op vastgelegde woensdagen aan de slag in de keuken om al dat lekkers in hapklare stukken te snijden.

Die speciale fruitdagen leren ons verschillende soorten fruit kennen, we worden uitgedaagd om eens iets te proeven dat we niet kennen, leren wat smaken als zoet, zuur en bitter zijn, ervaren begrippen als hard en zacht, leren fruit met een schil eten, leren om twee verschillende stukjes te nemen, ontdekken kleuren, en nog zoveel meer !

Dat lekkere fruit kost uiteraard geld.  Dit schooljaar willen we het betalen anders aanpakken door elke maand 0,75 euro op de schoolrekening bij te schrijven.  De juf houdt bij wie die dag al dan niet aanwezig was en geeft dit door aan het secretariaat.  Zo hoeft er voortaan geen geld meer meegebracht te worden voor het fruit.

Uiteraard willen we graag via deze weg een warme oproep doen naar helpende handen.  Voelt u zich geroepen om te helpen bij het snijden van het fruit ?  U bent welkom in de keuken van de school om 8u30 !

Hieronder kan u alle data vinden voor het komende schooljaar:

Woensdag 21 september

Woensdag 5 oktober

Woensdag 9 november

Woensdag 7 december

Woensdag 11 januari

Woensdag 15 februari

Woensdag 8 maart

Woensdag 19 april

Woensdag 3 mei

Woensdag 7 juni

We kijken weer uit naar al dat lekkers !

Fruitige groetjes !

Juf Ellen, juf Jolien, juf Karen, juf Sara en juf Tania

Directeur Bieke